Slovensko English Deutsch Italiano

Pustolovske počitnice na Arabskem polotoku - Združeni Arabski Emirati

Kaj vključujejo?

 • Vstopno vizo za Združene Arabske Emirate
 • Prevoz od letališča do hotela in nazaj
 • Vse nočitve, opremo za kampiranje
 • Vse zajtrke, razen ob dnevu prihoda
 • Vse večerje, razen ob ogledu Dubaija
 • Vsa kosila
 • Oglede vseh mest, ki jih obiščemo, vodene v slovenskem jeziku
 • Vodo in lahke pijače med vožnjo
 • Vse ekskurzije v naravi

Česa paket ne vključuje?

 • Letalske vozovnice
 • Vstopnine v Ferrari World
 • Vstopnino za ogled Burj Khalife od znotraj
 • Potapljaške opreme v Sandy Beach hotelu

Paket NI primeren za nosečnice, majhne otroke in starejše ljudi, ki težko prenočijo v naravi ali imajo zdravstvene težave.

V primeru, da želijo gosti imeti zgoraj omenjene vstopnine vključene v program, se lahko vstopnine vključijo v ceno programa, na zahtevo agencije ali gostov. V primeru, da želijo gosti vključiti v končno ceno tudi letalsko vozovnico, se jim lahko vozovnica vključi v ceno paketa. O tem nas mora agencija obvestiti vsaj 7 dni vnaprej, zaradi rezervacije za večje skupine.

Cena je odvisna od števila udeležencev, minimalno število je 4.

 • 1 dan

Naše goste pričakamo na letališču in jih odpeljemo v hotel, kjer imajo nekaj časa, da se sprostijo. Kosilo uživajo v hotelu. Zvečer jih popeljemo na romantično plovbo ob izvrstni večerji na tradicionalni leseni ladju ob Abu Dhabi Corniche, enem najlepščih obmorskih sprehajališč na svetu.

 • 2 dan

Popeljali se bomo v Liwo, dih jemajočo puščavo, ki se nahaja jugozahodno od glavnega mesta Abu Dhabija. Liwa je del znamenitega Praznega kota (arabsko: Rub Al Khali), mistične puščave, ki se razteza preko ene tretjine celotnega arabskega polotoka Savdske Arabije, Združenih Arabskih Emiratov, Omana in Jemena, ter je bila v zgodovini domovanje azijskih plemen, ki so se kasneje razširila proti obali. Je največja peščena puščava na svetu z najvišjimi in najbolj strmimi peščenimi sipinami, ki spreminjajo barve od zlato rumene do živordeče ob sončnem zahodu. Je domovanje manjših tradicionalnh vasic, kjer se je čas ustavil, in plodnih oaz, kjer gojijo različne vrste sadja.

Na poti v Liwo si bomo ogledali muzej starih unikatnih avtomobilov, med katerimi najdemo Dodge, največje vozilo na svetu z dvema spalnicama. Obiskali bomo Qasr Al Sarab, najlepši luksuzni rezort, ki je bil kdajkoli zgrajen sredi puščave, kjer bomo spili kavico in občudovali lepoto pokrajine. Kosili bomo v oazi, pod senco dateljnovih palm, nato pa se podali na nepozabno avanturistično vožnjo preko osupljivih peščenih sipin. Ogledali si bomo Tal Moreeb Dune, najvišji peščeni vrh na svetu, pod katero je zgrajena avtomobilska dirkaška steza, kjer se letno organizirajo dirke hitrih avtomobilov iz celega arabskega sveta. Čaka nas večerja na žaru sredi puščave, preden postavimo šotore za nočitev.

 • 3 dan

Občudujte sončni vzhod v puščavi. Po okusnem zajtrku se odpravimo proti Al Ainu, ki ga drugače imenujejo Mesto Oaz ali Zeleno Mesto. Al Ain (v arabščini pomeni pomlad) se povsem razlikuje od ostalih mest v Emiratih, tako po svoji arhitekturi kot tudi po značilnem zelenju in sedmih oazah, vzdrževanih z več kot 2000 let starim napajalnim sistemom "falaj", od katerih največja leži v samem mestnem središču. V mestu se nahajajo tudi "Hanging Gardens"- Viseči Vrtovi. Popeljali vas bomo v znamenit živalski vrt, ki se ponaša s kolekcijo najredkejših ogroženih velikih mačk na svetu, kot sta beli lev in beli tiger, ki jih je pred izumrtjem rešila Njena Visokost Sheikha Latifa. Kosili bomo v tradicionalni arabski restavraciji. Okopali se boste v naravnih jakuzijih Green Mubazzarah, ki leži pod Jabel Hafeetom, goro s čudovitim razgledom, s katere boste občudovali sončni zahod nad zeleno gorato pokrajino, mejočo na Oman. Prespimo in večerjamo v hotelu Mercure Grand na vrhu gore.

 • 4 dan

Po zajtrku ogled znamenitosti mesta Al Ain: Al Ain Palace Museum, Sheikh Zayed Museum, največja mestna oaza, poslednji kamelji trg. Nato se odpravimo proti Fujairah, edinemu emiratu, ki ne leži ob obali Perzijskega zaliva, temveč se ponaša s prečudovito obalo ob kristalni obali Indijskega oceana, ki je idealna za potapljanje in ribarjenje. Ogledali si bomo stare trdnjave Fujairah, ostanke tradicionalnih arabskih vasic. Pot nas vodi preko pitoresknega Khor Fakkana. Kosimo v sanjskem hotelu Sandy Beach, kjer boste lahko zaplavali in se sprostili, preden se odpravimo proti Hajjar goram, kjer bomo na višini 1300m pripravili večerjo na žaru in šotore za nočitev na vrhu gore.

 • 5 dan

Po zajtrku se odpravimo proti Dubaiju, kjer si bomo ogledali vse znamenitosti tega famoznega mesta – ogled bomo začeli z Bur Dubaijem in muzejem, ki je bil nekoč trdnjava, prečkali bomo Dubai Creek z abro, se posprehodili po zlatem trgu in tržnici dišav, ogledali si bomo blišč največjih nakupovalnih središč na svetu, se zapeljali do plaž, se posprehodili po Madinat Jumeirah, zgrajenem v venecijanskem stilu...in še mnogo drugega...Kosili bomo v restavraciji s čudovitim pogledom na dubaijski kanal s plovečimi ladjami. Gostom priporočamo, da večer uživajo ob enem izmed mnogih romantičnih sprehajališč in si ogledajo znamenite dubaijske vodomete, t.i. "plesočo fontano". Nočitev v hotelu v Dubaiju.

 • 6 dan

Po zajtrku se odpravimo nazaj v Abu Dhabi, na Yas Island, na katerem je zgrajen Ferrari World, navečji tovrstni zabavni park na svetu in hotel Yas Marina, ki omogoča pogled na Formula 1 dirkaško stezo iz svojega lobija. Kosilo bomo imeli v buffet restavraciji v centru Abu Dhabija. Popoldne se odpravimo na plovbo s kajaki v Mangrooves  - naravnim zelenim otočjem s ptičjim rezervatom, na enem izmed otokov bomo uživali večerjo in postavili šotore za nočitev.

 • 7 dan

Zbudilo nas bo ptičje žvrgolenje v naravnem zelenju otoka. Po zajtrku se odpravimo v hotel. Po kosilu pa nas čaka novo vznemirljivo doživetje - puščavski safari, kamor se bomo podali na vožnjo preko peščenih sipin v 4x4 vozilih in uživali v izvrstni večerji v tradicionalnem arabskem kampu, opremljenemu s šotori "majlis", kjer boste želeli zaplesati ob ritmu trebušne plesalke, se poslikali s "henno", poskusili jahati kamelo in se spustili po sipinah s "sandboardom", si nadeli tradicionalna arabska oblačila  - kanduro in abajo, se podali na divjo vožnjo preko sipin z "buggiji", nato pa uživali v zvezdnatem nebu in aromi šiše, preden se luči pogasijo in se vrnemo v hotel.

 • 8 dan

Po zajtrku sledi vrnitev na letališče in odhod.

Cena paketa je odvisna od števila udeležencev. Minimalno število je 8.