Slovensko English Deutsch Italiano

10. dnevne počitnice Združeni arabski Emirti "Pravljica sedmih Emiratov"

PROGRAM

Prvi dan:

Zjutraj naše goste pričakamo na letališču v Abu Dhabiju in jih odpeljemo v hotel. Tam imajo nekaj časa za sprostitev in počitek po kosilu, preden jih popeljemo na »off-road« avanturo – puščavski safari. Popeljemo vas na adrenalinsko vožnjo čez peščene sipine Al Khatim do kampa, kjer vam bodo ob izvrstni arabski kavi in dateljnih postregli z odlično večerjo, uživali boste v čarih trebušne plesalke, si poslikali roke s »henno«, poskusili jahati kamelo, »sandboarding«, »buggy«, ter si boste lahko nadeli tradicionalna oblačila. Kamp je opremljen z vsemi ugodnostmi. Po večerji ugasnemo luči in uživamo v shishi (aromatizirana vodna pipa) in zvezdnatem nebu nad puščavo. Vrnemo se v hotel.

Drugi dan:

Po zajtrku naše goste popeljemo na ogled glavnega mesta Abu Dhabija ter jih seznanimo z vsemi njegovimi poglavitnimi znamenitostmi, med katerimi so Heritage Village, Sheikh Zayed Mosque (Velika Bela Mošeja), Emirates Palace...Kosilo bomo imeli v eni izmed mestih restavracij. V večernem času uživamo v posebni večerji, ploveč na tradicionalni leseni ladji ob čudovitem obalnem sprehajališču Corniche. Po večerji se vrnemo v hotel.

Tretji dan:

Po zajtrku se odpravimo proti pravljičnemu Dubaiju, na ogled modernih mestih delov, od Business Bay in stolpnic Sheikh Zayed Road, Jumeirah plaž, Burj Al Araba, Madinat Jumeirah, prestižnih znamenitih hotelov, Palm Jumeirah, Dubai Mall s pogledom na Burj Khalifo. Kosili bomo v izvrstni restavraciji z impresivnim pogledom na Dubai Creek.

V popoldnevnem času imamo priložnost po nakupih v ogromnih nakupovalnih središčih, ki so prava »potrošniška Mekka«. Gostom svetujemo, naj preživijo večerni čas v mestu in uživajo v pestrem dubajskem nočem življenju, preden se vrnejo v hotel v Dubaiju, kjer bodo prespali.

Četrti dan:

Nadaljujemo z zgodovinskim Dubaijem. Zapeljali se bomo čez dubajski kanal, ki mesto deli na Bur Dubai in Deiro, stari mestni predel z živahnimi uličicami z abro, tradicionalno leseno ladjico, in uživali v pogledu na mogočne stavbe, si pričarali nenavadno zgodovino mesta v dubajskem muzeju, ki je bil nekoč trdnjava...in še mnogo drugega. Po kosilu v restavraciji se odpravimo po nakupih v starih »bazarjih« in Karami. Ob izvrstni večerji plovemo ob slovitem dubajskem kanalu (Dubai Creek) na leseni ladji ob prijetni glasbi in občudujemo lepoto tega edinstvenega kraja. Sledi nočitev v hotelu v Dubaiju.

Peti dan:

Po zajtrku v hotelu se odpravimo proti Sharji, ki je bila včasih najbogatejša dežela Emiratov, danes pa velja za kulturno središče države, zaradi njene izredno bogate zgodovinske zapuščine, umetnosti in kulture. Še ena kulturna znamenitost nas čaka v Ajmanu, preden uživamo kosilo v odlični restavraciji v Umm al – Quwain Barracuda hotelu.

Pot nas vosi proti Ras Al-Khaimah z zgodovisko zapuščino, preden prespemo v Wadi Bih v Grand Canyon-u, kjer se lahko obiskovalci osvežijo v enem izmed naravnih bazenov, kamor voda priteka iz gorskih slapov. Prečkamo mejo z Omanom in se ustavimo na vrhu gore, kjer gostom postrežemo z večerjo in pripravimo kamp za nočitev.

Šesti dan:

Po zajtrku na svežem gorskem zraku sledi vožnja v najprivlačnejše gorsko počivališče – Sandy Beach Hotel & Resort, ki se najaha v zelenju ob čudoviti peščeni obali Indijskega oceana, okrog 40 min vožnje

od mesta Fujairah. Naši gosti imajo celodnevni čas, da uživajo v vseh aktivnostih, ki jim obiskovalcem ponujata hotel in Sandy Beach potapljaški center. Koslilo in večerja so postreženi v hotelu, kjer tudi prespimo.

Sedmi dan:

Po zajtku nadaljujemo pot proti vzhodni obali Fujairah, ki je edina dežela Emiratov, ki ne leži ob obali Perzijskega zaliva, temveč ob beli peščeni obali bistrega Indijskega oceana, idealni za potapljanje in ostale vodne užitke. Fujairah je popolnoma gorata in obiskovalci imajo priložnost, da občudujejo prelepe predele Hajjar gora. S kosilom jim postrežemo v naravnem okolju na gori.

Sledi obisk znamenitega živalskega vrta v mestu Al Ain, ki leži ob vznožju razgledne točke Jebel Hafeet in je edinstven zaradi svoje redke kolekcije velikih divjih mačk, kot sta beli lev in beli tiger, ki jih je pred izumrtjem rešila Njena Visokost Šejka Latifa. Kosili bomo v eni izmed restavracij v Al Ainu. Pot nadaljujemo do vrha gore s čudovitim razgledom nad Emirati in Omanom, pod katero se prostirajo zeleni hribi Green Mubazzarah, z naravnimi vodnimi vrelci tople vode (gejzirji). Naše goste pospremimo do hotela Grand Mercure na gori, kjer uživajo v večerji in prespijo.

Osmi dan:

Odpravimo se po ogledih mesta Al Ain (arabsko: oko, pomlad), ki je drugo največje mestu v emiratu Abu Dhabi in ga drugače imenujejo tudi »Green City« ali »Oasis City«, zaradi njegovega značilnega zelenja in kar sedmih velikih mestnih oaz, med katerimi se največja nahaja prav v mestnem središču. Oaze so vzdrževane s tradicionalnim napajalnim sistemom »falaj«, starim več kot 2000 let. Al Ain je tudi rojstni kraj Šejka Zazed bin Sultan Al Nahyana – »očeta nacije«, ki je prvič v zgodovini združil sedem majnih dežel v današnjo skupno državo. Kosili bomo v eni izmed odličnih mestih restavracij.

Obiskali bomo števine turistične atrakcije in zgodovinske točke, med katerimi so stara palača sheikove družine, pretvorjena v muzej, Al Ain mestni muzej, ki se ponaša s številnimi dragocenostmi, arheološkimi izkopaninami in bogatim prikazom tradicionalnega arabskega življenja, kameljo tržnico, poslednjo v Emiratih... Sledi vrnitev v Abu Dhabi, v hotel, in nočitev.

Deveti dan:

Po zajtrku se odpravimo proti največji peščeni puščavi na svetu z najvišjimi in najstrmejšimi peščenimi sipinami, ki je bila v preteklosti zaradi svojega nenavadnega nastanka in skritih energetskih virov predmet raziskovanj številnih ekspedicij. Prazni kot (arabsko: Rub Al Khali), katerega Liwa je najlepši del, je domovanje starodavih arabskih plemen, ki so se razširila proti severu in vzhodu ter naselila obale. Danes v njej odkrivamo trdnjave, izkopanine, pričevanja o starodavnih kulturah, ki so bivala na tukajšnjem področju pred tisočletji. V Liwi neverjetne sipine nenavadnih oblik, vidne s satelistkih posnetkov, spreminjajo svojo barvo od skoraj bele preko rumeno oranžne in živo rdeče s sončnim zahodom. Na poti v Liwo si bomo ogledali muzej starih unikatnih avtomobilov, med katerimi najdemo Dodge, največje vozilo na svetu z dvema spalnicama. Obiskali bomo Qasr Al Sarab, najlepši luksuzni rezort, ki je bil kdajkoli zgrajen sredi puščave, kjer bomo spili kavico in občudovali lepoto pokrajine. Kosili bomo v oazi, pod senco dateljnovih palm, nato pa se podali na nepozabno avanturistično vožnjo, ko se bomo povzpenjali in spuščali preko osupljivih peščenih sipin. Ogledali si bomo Tal Moreeb Dune, najvišji peščeni vrh na svetu, pod katerim je zgrajena avtomobilska dirkaška steza, kjer se letno organizirajo dirke hitrih avtomobilov iz celega arabskega sveta. Čaka nas večerja na žaru, preden postavimo šotore za nepozabno nočitev sredi puščave pos zvezdnatim nebom.

Deseti dan:

Uživamo zajtrk na zraku. Pripeljemo se nazaj v prestolnico. Kosilo v hotelu. Naši gosti uživajo prosto popoldne, priporočamo oddih na plaži.

Imenitna večerja jih čaka v najprestižnejši in najstarejši restavraciji Abu Dhabija.

Enajsti dan:

Zjutraj se odpravimo proti letališču v Abu Dhabiju.

Kaj vključujejo 10-dnevne počitnice “Pravljica sedmih Emiratov”?

 • Vstopno vizo za Združene Arabske Emirate
 • Prevoz od letališča do hotela v Abu Dhabiju, ne glede na kraj pristanka (Dubai, Abu Dhabi, Sharjah)
 • Vodstvo v slovenskem jeziku tekom celega programa
 • Vse ekskurzije po programu
 • Organizacijo vseh aktivnosti, razen potapljanja v potapljaškem centru Sandy Beach
 • Vse nočitve, vse zajtrke (razen zajtrk prvega dne po pristanku letala)
 • Vsa kosila
 • Vse večerje, razen med obiskom Dubaija
 • Ves transport z avtomobili (4x4) in modernimi klimatiziranimi avtobusi
 • Vse oglede znotraj Združenih Arabskih Emiratov
 • Vso opremo za kampiranje
 • Vodo in lahke pijače med vožnjo
 • Transport od hotela do letališča

Cena paketa:

 • 4 – 12 gostov: 2100 EUR za odraslo osebo (starejšo od 12 let)
 • 13 – 19 gostov: 2000 EUR za odraslo osebo (starejšo od 12 let)
 • 20 in več gostov: 1950 EUR za odraslo osebo (starejšo od 12 let)


Dojenčki in otroci do 2.leta starosti ne štejejo kot člani skupine in se za njih cena paketa ne zaračunava. Računamo stroške pridobitve vize, ki pa znašajo 95 EUR.
Otroci od 2. do 12. leta starosti imajo 20% popusta glede na ceno kategorije, ki ji pripadajo in se štejejo kot člani skupine.
Za otroke starejše od 12 let se plača polna cena paketa.

Česa paket NE vključuje?

Sam paket po sebi z zgoraj omenjenimi cenami NE vključuje letalske vozovnice.
V ceno niso vključene alkoholne pijače, vstopnine v nočne bare in diskoteke.
V ceno niso vključene aktivnosti, ki se jih gosti udeležijo po lastni želji, izven predvidenega programa.
V ceno niso vključene aktivnosti in izposoja opreme  potapljaškega centra Sandy Beach.