Slovensko English Deutsch Italiano
+386 (0)41 365 521
+386 (0)41 743 612
+386 (0)4 57 47 020

Exsotične počitnice Bali + 17 dnevni program v vilah Zala

1. DAN
Odhod iz Ljubljane preko enega izmed evropskih mest v Denpasar. Obroki in pijača v letalu.
2. DAN
V popoldanskih urah pristanete na Baliju, kjer vas bo po opravljenih carinskih formalnosti, ob izhodu iz letališča pričakal slovensko govoreči vodnik, gostitelj in organizator vašega potovanja. Sledi enourni razgled turističnega mesta Kute in vožnja do Vile. Namestitev. Po krajšem počitku se odpeljemo na večerjo.

3. DAN

Po zajtrku se odpeljemo po panoramski cesti do gozda opic, kjer še danes svobodno prebivajo balinezijski dolgorepi makavi, ki so najpamentenjši od vseh opic. Opice boste lahko hranili, se igrali z njimi ter naredili nekaj lepih fotografij. Nadaljujemo po panoramski cesti mimo slikovitih terasastih riţevih polj, ki so med najbolj zaželenimi fotografskimi motivi.

Nato se ustavimo v Elephant parku, kjer boste imelu priložnost hraniti, božati, jahati in občudovati spretnosti najredkejše vrste slonov, elephant maximus. Ob koncu si ogledamo še muzej slonov in se napotimo na kosilo. Ubud je znan po zelo okusni hrani, kar boste tudi sami poizkusili.

Po kosilu se odpravimo v Bali Bird Park, kjer boste videli 250 vrst tropskih ptic, med njimi pelikane, tukane, flaminge, vse vrste velikih papig in izumirajočo vrsto Bali Starling. Park je zasnovan kot botanični vrt, zato je sprehod po parku zelo prijeten. Po prihodu v Vilo nas čaka večerja, po želji tudi balinezijska tradicionalna masaža

4. DAN

Zajtrk. V dopoldanskih urah si bomo ogledali razkošno letovišče Nusa Dua, kjer potekaja seminarji največjih podjetij in svetovno znane konference. Sledi poležavanje na peščeni plaţi, kjer se boste po želji lahko sprostili ob balinezijski masaži. Kosilo. V poznih popoldanskih urah se ustavimo na lokalni ribji tržnici, kjer bomo izbirali med ribami kot so tuna, mahi mahi, red snaper, barakuda in jih zvečer tudi sami pripravili na tradicionalni način. Po večerji se lahko odpravimo zabavat v enega izmed mnogih barov.

5. DAN
Zajtrk. Ogledali si bomo notrajnost otoka, med potjo se lahko ustavimo in kupimo lokalno tropsko sadje kot sta durian in jack fruit, slednji je največji sadež na svetu. Ustavimo se v Botaničnem vrtu, kjer lahko občudujete vrt orhidej. Spoznali boste rastline, ki jih Balinezijci uporabljajo v zdravstvene namene in 70 različnih vrst begonij.

Vrt so oblikovali priznani balinezijski arhitekti. Po krajšem sprehodu se odpravimo na lokalno tržnico, kjer boste lahko nakupovali začimbe kot so kakav, paličke cimeta, svežo vanilijo, ingver, limonino travo in veliko drugih.

Po lepih vonjavah se odpeljemo do templja Bedugul, ki leži na jezeru. Domačini verjamejo, da se je v templju naselil bog vode, ki skrbi za namakalne sisteme riževih polj po celotnem otoku. Tukaj kosimo in pot nadaljujemo do Krokodiljega zavetišča, kjer živi več kot 300 krokodilov, nekateri tudi daljši od šestih metrov. Ogledali si bomo kaj pogumni domačini počnejo z mogočnimi krokodili, na koncu sledi predstava boj med krokodilom in domačinom, lahko si mislite kdo bo zmagal.

6. DAN Po zajtrku vožnja po južnem delu otoka, kjer si spotoma ogledamo kanjon kjer gradijo največji in najvišji kip na svetu-Garuda, ki je 140m visok. V bližini stoji 23 m visok bronast kip Vishu, hindujski bog zemlje.
Nadaljujemo do prekrasne peščene plaže, kjer se bomo zadržali do popoldanski ur. Na kosilo se odpravimo v lokalno restavracijo, ki leži na klifu s pogledom na zelo znano plaţo deskarjev Ulu Watu

Na tej plaži Rip Curl vsako leto organizira svetovna tekmovanja v deskanju. Ogledali si bomo še tempelj Ulu Watu, ki leži na 70m visokem klifu od koder se nam razprostira pogled na Indijski ocean. Med opazovanjem čudovitega sončnega zahoda nam bodo družbo delale kradjive opice, na katere moremo biti zelo pozorni. Ob templju se vsak večer ob ognju prireja moški ples Kecak.
7. DAN

Po zajtrku se ob obali odpravimo do znamenitih terasastih riţevih polj. Posebnost riževih polj je njihova pomirjujoča zelena barva in poseben način gojenja riža, kar se odraža na kakovosti riža. Riž je na Baliju zelo cenjen, saj predstavlja glavni vir dohodka mnogim domačinom, zato ga tudi imenujejo “življenska kri ” Balija. Spotoma obiščemo edino tradicionalno vas na Baliju, kjer bomo videli kako so ljudlje živeli pred mnogimi stoletji in kako številni staroselci živijo in delajo še danes. Po ogledu tradicionalnih obrti se odpravimo na kosilo ob morju. Po kosilu je možna dodatna aktivnost snorklanje, ogled koralnega grebena s pisanimi tropskimi ribami, z malo sreče pa bomo videli tudi kakšno želvo. Pot nadaljujemo po panoramski cesti ob vulkanu vse do največjega in najpomebnejšega balinezijskega templja Besakih, gre za kompleks 23. templjev za katerim se vzpenja mogočni, še danes aktivni vulkan, Gunung Agung visok 3142m. Za hindujce je to sveti prostor, saj verjamejo, da je bog prišel na zemljo in se nastanil v tem templju. V templju vsakodnevno potekajo obredi – tako imenovane ceremonije.
8. DAN

Zajtrk in prosto za samostojne oglede in aktivnosti.
9. DAN

Zajtrk in prosto dopoldan. Na kosilo se odpravimo v glavno mesto Denpasar, kjer preizkušamo raznoliko tradicionalno indonezijsko hrano. Po kosilu se odpravimo na ogled mesta, med drugim tudi glavnega templja Pura Jagatnatha. Zidovi templja so okrašeni z rezbarijami prizorov iz Ramayana, epske zgodbe, ki je pomembno zaznamovala kulturo hindujcev. Vsakih 15 dni se ob polni in prazni luni ljudje v hindujskih oblačilih zberejo v templju in častijo boga. Tempelj leži na sredini parka, ki ga ljudje uporabljajo za sprehode, tek in družabne dogodke. Na drugi strani parka leži Puputan trg, ki prebivalce spominja na boje in kasnejšo osamosvojitev od Nizozemske. Nadaljujemo z nakupovanjem. Na poti domov se bomo ustavili na živahni tradicionalni nočni trţnici, kjer bomo nakupovali tropsko sadje in zelenjavo.
10. DAN

Zajtrk. Prosto za sončanje ob bazenu, masaža… Naša kuharica vas lahko nauči kako se pripravijo tradicionalne jedi kot so Nasi goreng, Sate ayam ali kako enostavno narezati ananas… V popoldanskih urah se odpravimo do najlepšega templja Tanah Lot, ki je od Vile oddaljen le 15min počasne vožnje med riževimi polji. Tempelj je bil zgrajen v 16. stoletju na živi vulkanski skali, iz katere še danes priteka sveti izvir, ki predstavlja vodnjak mladosti. Po oceni Lonely planeta je to tempelj, ki je ob sončnem zahodu največkrat fotografiran tempelj na svetu. Ob templju je eno izmed najlepših golf igrišč v Aziji – Nirwana z 18 luknjami.
11. DAN

Zajtrk ter prosto za samostojne aktivnosti ali ugodne nakupe. V popoldanskih urah se odpravimo na sprehod po peščeni plaži Indijskega oceana, kjer bomo z množico ljudi zrli v barviti sončni zahod, se ustavili v enem izmed barov, si privoščili tropski koktajl in se odpeljali na romantično večerjo na peščeni plaži v ribiško vasico Jimbaran, kjer bomo lahko izbirali med izvrstnimi morskimi specialitetami.
12. DAN

Zajtrk. Prosto za samostojne aktivnosti. Predlagamo dodatni izlet s čolnom na sosednji manjši otok Nusa Lenbongan, kjer boste lahko v turkizni laguni ob koralnem grebenu snorklali in občudovali podvodni barviti svet tropskih rib in izumirajočih koral.
13. DAN

Po zajtrku se odpravimo v notranjost otoka, mimo številnih rokodelskih vasic, kjer boste lahko poceni kupovali izdelke domače obrti. Spotoma se ustavimo v Masu, kjer si boste ogledali rezbarije iz lesa, v Celuku pa boste lahko nakupovali izdelke iz srebra… vožnja se nadaljuje preko goratega dela Balija vse do skrajnega severa otoka kjer se namestimo v hotelu, ki je edini hotel na svetu, ki ima v hotelskem bazenu delfine. Z delfini bomo plavali, se igrali ter naredili nekaj nepozabnih fotografij. Hotelska dodatna ponudba je terapijo z delfini, s katero posebej usposobljeni strokovnjaki zdravijo otroke in odrasle z različnimi paralizami, kroničnimi boleznimi in posebnimi potrebami. Dodatno si boste lahko ogledali norčije delfinov ali manjši ţivalski vrt, kjer boste lahko videli kenguruja, morskega psa, želve… V hotelu bomo prenočili.
14. DAN

V zgodnjih jutranjih urah nas domačini popeljejo s tradicionalnim čolnom na ogled delfinov v njihovem naravnem življenjskem prostoru – v morju, kjer delfini priplavajo na jutranji obrok hrane. Pred kosilom nas čaka dodatna aktivnost rafting na reki Ayung, ki teče skozi deţevni tropski gozd. Odločali se boste lahko za rafting na manjših brzicah, bolj pogumni, željni večjega adrenalina, pa se boste lahko podali na hitrejši del reke. Del reke, ki je namenjen raftingu vsebuje okoli 20 brzic, ki so II ali III stopnje. Med spustom bomo občudovali lepote divje in nedotaknjene narave, med ravnimi predeli reke pa se nam bodo prikazovala zelena riževa polja. Ob vračanju sledi obisk predstave tradicionalnega plesa Barong ali Legong, ples v maskah, ki prikazuje boj med dobrim in zlim.
15. DAN

Po zajtrku se boste ob svojem bazenu prepuščali razvajanju toplega tropskega sonca, srkali sok iz svežega ananasa ali kokosa in se predajali gurmanskim užitkom morskih sadežev, malo zadremali, prepustili svoje telo nežnim rokam maserke in se odpravili na sprehod po peščeni plaži kjer bomo občudovali romantični sončni zahod. Ob prihodu v Vilo vas bo čakala romantična indonezijska večerja ob svečah.
16. DAN
Zajtrk in prosto dopoldan. V popoldanskih urah se odpravimo proti letališču, polet letala do Singapur/Kuala Lumpur, nadaljevanje potovanja do enega od evropskih letališč. Obroki in pijača v letalu.
17. DAN
Pristanek na ljubljanskem letališču sredi dneva in zaključek našega eksotičnega potovanja.
CENA ARANŢMAJA: 1.085,00 EUR CENE SO BREZ LETALSKE KARTE !
NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 2
V kolikor potujejo 4 potniki, se cena zmanjša na 985,00 EUR
ČAS POTOVANJA:
17 dni / 14 nočitev
DATUMI INDIVIDUALNIH ODHODOV:
Vsak dan glede na prosta mesta v letalu
OBVEZNA DOPLAČILA:
Indonezijski vizum, ki se pridobi na letališču v Denpasarju 25 USD,
Izhodna letališka pristojdbina (150.000 Rp., cca 12 EUR )
V CENO ARANŢMAJA JE VKLJUČENO:
Nočitev z zajtrkom v luksuzni Vili 5*, pijača ob prihodu, tropsko sadje ves dan, mineralna voda, 2x balinezijska tradicionalna masaža, romantična večerja ob svečah, osnove indonezijske kuhinje, varstvo otrok, navedeni prevozi in ogledi, vstopnine templjev in parkov,Slovenski spremljevalec – v primeru moje odsotnosti, izlete vodi lokalni vodič. Zala darilo ob odhodu.

V CENO ARANŢMAJA NI VKLJUČENO:
Kosila in večerje, jahanje slonov, dodatne masaže in dodatne aktivnosti, rafting, izlet na otok Nusa Lembongan
Po želji organiziramo podaljšanje potovanja na otočju Gilli Trawangan, Gilli Meno, Gilli Air ali Nusa Lembongan (individualno, brez slovenjskega spremljevalca ). Vrstni red izletov se prilagodi vremenskim razmeram