Slovensko English Deutsch Italiano

Bohinj

POSEBNA PONUDBA - 20% popust pri obisku Vodnega Parka Bohinj

Pri nas lahko kupite vstopnico za Vodni Park Bohinj, kopanje ter savne z 10% popustom na redne cene.

SPLOŠNI CENIK (vstopnice za kopanje, savne in paketi)

Dodatne storitve:

CENIK WELLNESS STORITEV

IZBOR MENIJEV VODNEGA PARKA BOHINJ

Vodni Park Bohinj je odprt od 9. do 21. ure.

 

 

 
Bitnje Bohinjska Bistrica Brod Češnjica Planina Pokrovec - Pokljuka Planina Uskovnica - Srednja vas Podjelje Pokljuka Ribčev Laz Srednja vas Stara Fužina Ukanc Stara Fužina - planina Vogar

OPIS BOHINJA

Bohinj je kotlina, ki se razteza od Soteske do Ukanca. Na južni strani jo zapirajo bohinjske Spodnje gore, visoke do 2000 m, na severu pa Triglavsko pogorje s Triglavom (2864 m). Bohinj se deli na Spodnjo in Zgornjo dolino. V obeh dolinah je skupaj 24 vasi.
Bohinj je ena najlepših dolin v osrčju Julijskih Alp v Triglavskem narodnem parku-TNP. Visoke gore, zeleni gozdovi, lepe planine in senožeti s svojimi naravnimi lepotami, kulturno-zgodovinskimi spomeniki, prijazne vasi in naselja s hoteli, gostišči in zasebnimi sobami nudijo gostom v Bohinju prijetno počutje.
Bohinj je idealno izhodišče za krajše izlete in sprehode po urejenih poteh v dolini in za planinske in alpinistične ture. Idealne možnosti za oddih nudi Bohinj v vseh letnih časih. Dolina se pozimi spremeni v zimsko športni center (s smučišči Vogel, Kobla, Senožeta, Soriška planina, Pokljuka….., poleti pa najlepši biser doline, Bohinjsko jezero, vabi kopalce skupaj s Savo pa tudi kajakaše in ribiče. Dobrodošli ste v Bohinju, kjer upamo, da boste med nami preživeli nepozabne trenutke in uživali v naši ponudbi.

OSNOVNI PODATKI O KRAJU

Število prebivalcev : 5277
Nadmorska višina : 523 m

KLIMA

Zdravilna klima
Povprečna poletna temperatura : 23 °C
Povprečna zimska temperatura : 1 °C

PREDSTAVITVENI FILMI O BOHINJU

Oglejte si nekaj predstavitev odličnega fotografa in snemalca Andya Eungthwina ki sedaj živi in dela v vasici Studor v Zgornji bohinjski dolini. Hostel Studor 13 je zares nekaj posebnega.Obiščite ga, ne bo vam žal.
Tole je napisal o sebi
Sem Avstralec. V življenju sem imel to srečo, da sem lahko veliko potoval. Sedaj z družino živim v Sloveniji.
Najraje fotografiram krajino, zanimajo me tudi druge zvrsti.
Na mojih fotografijah so motivi iz Slovenije, predvsem iz Bohinja.
Pri delu večinoma uporabljam digitalni fotoaparat, moja šibka točka pa so tudi filmi kot na primer Kodak Porta in Fujifilm Provia.